Tatjanina biografija

Tatjana Vrtovec, dipl. kult. antrop.

Po formalni izobrazbi je pom. vzgojiteljice ter dipl. kult. antropologinja. Znanje vedske astrologije Jyotish je pridobivala najprej na tri letnem študiju na Duhovni akademiji po pedagoškem programu Adriana Predraga Kezeleja, nato pa sama nadaljevala s proučevanjem Brihat Parashara Hora Sastre, ki so temelj astrološke znanosti. V letošnji sezoni pa znanje dopolnjuje še z Laghu Parashari.

Trenutno deluje kot asistentka pri učitelju Tushar Narayanu, ki Jyotish poučuje po sistemu parampara po liniji nasledstva od učitelja do učenca vse od utemeljitelja jyotisha Parashare Munija.

Znanje Vastuja – vedske arhitekture, je dodatno pridobivala tudi pri učiteljici Tini Pipan na Inštitutu Isa. Trenutno se z vastujem izpopolnjuje v sodelovanju s strokovnjakom za holistično vedsko znanje Tushar Narayanom iz Indije.

Tatjana je tudi mati dveh že odraslih otrok ob katerih je spoznala, da je vzgoja umetnost, ki prihaja iz srca.  Je tudi velika ljubiteljica narave, živali in glasbe. Rada plava, kolesari, šiva, vrtnari, pleza po drevesih in pleše.

Dvakrat je prehodila špansko romarsko pot Camino de Santiago, dolgo 900 km. Enkrat z družino in enkrat sama.

V svoji bogati karieri je med drugim delala kot novinarka, vzgojiteljica, krupje, negovalka oseb s posebnimi potrebami, spremljevalka umirajočih, v tovarni za trakom, kustosinja v muzeju, režiserka, šivilja, svetovalka pri terapijah za zdravljenje od odvisnosti, pomočnica skrbnika v gozdu in še mnogo drugega.