ČLANKI

September 2021
AYURVEDA JESENI.
Prišli so prvi jesenski dnevi in z njimi temperaturne spremembe. Posledica tega so vse bolj mrzla jutra, a dnevi so še vedno dokaj topli. Ker se topli zračni tokovi dvigujejo v ozračju nastajajo tudi vetrovi. In prav VETER je po načelih ayurvede glavna karakteristika jeseni. Hkrati je z jesenjo prišel v ospredje tako imenovani element »VATA«, življenjske energije »PRANA« pa je v izobilju.
Ker to pomeni, da jeseni vetra ne primanjkuje, moramo v našem telesu tudi ljudje skušati čimbolj regulirati element ZRAKA. Vata poleg vetra pomeni tisto kar je suho, hladno, aktivno in tisto kar se spreminja. Jesen je torej čas, ko svoje AKTIVNOSTI SPREMENIMO, oziroma postopoma umirimo. Ker jesenski veter izsušuje našo kožo ayurveda priporoča, da zaužijemo malce bolj mastne jedi, oz. dovolj kakovostnih olj med katerimi je vsekakor najboljše prečiščeno maslo GHI.
Ena od karakteristik jesenskega zraka je tudi lahkotnost. In da bi nas preveč ne odneslo v zrak je ta čas primeren za uživanje težkih jedi kot je denimo pšenica, ki prizemlji. Vata konstitucija človeka v tem času potrebuje ogromno toplote in narava je temu primerno poskrbela za jesenske plodove, ki so tekom poletnih dni kopičili SONCE V SEBI. Takšni plodovi so ognjeni in so obarvani predvsem v rdeče odtenke. Mednje spadajo hokaido buče, krompir, paradižnik, pesa, korenje, koruza itd.
Za vaše zdravje boste zato najlažje poskrbeli tako, da boste uživali hrano, ki raste sezonsko. In naj vam bo ob tem toplo.
piše: Andrej Vrtovec, Inštitut O Vedah.

 

 

 

SEPTEMBER 2019

Vabljeni na jesenski

TRI DNEVNI  VASTU  TEČAJ ZA DOMAČO UPORABO

 Kdaj: četrtek 26.9. od 16h  do 19h,

sobota  28.9. od 9h  do 17h,

četrtek 3.10. od 16h  do 19h.

Kje: Inštitut Vedanta, Žibertova 27, Ljubljana

  1. dan: osnovna teorija in praktični napotki kako urediti naš dom, poslovni prostor, vrt, naselje…
  2. dan: praktični pregled vaših tlorisov doma ali poslovnega prostora
  3. dan: spoznavanje osnov vedske astrologije jyotish (džjotiš) in njegova povezanost z Vastujem, izračunali bomo vaše osebne točke in jih vnesli v tloris ter jih tako prek prostora povezali z vašimi odnosi, življenjskim poslanstvom, poklicem, zdravjem, premoženjem, predniki, potomci, talenti…

Mi oblikujemo prostor in ta potem oblikuje nas. Zato naredite pozitivno spremembo v prostoru, da vas bo podprl na vaši poti srečnejšega življenja.

 Cena tečaja: 140 €

Ob prijavi oddajte svoje rojstne podatke in naslov objekta na katerem želite delati Vastu, da lahko vnaprej pripravim vaš individualni načrt. Število mest je omejeno.

Prijave in informacije  –  Tatjana Vrtovec:  031 345 804

 

————————————————————————————————————————————————————————————–

MAJ 2019
Vabljeni na spomladanski 

TRI DNEVNI VASTU TEČAJ ZA DOMAČO UPORABO

Prišla je pomlad in z njo idealen čas za čiščenje na vseh ravneh, telesno, duhovno in v umu. 

Najbolje pa je, da v spomladansko čiščenje vključimo tudi naš prostor v katerem se zadržujemo večino svojega časa. Naš dom, poslovni prostor, vrt, dvorišče… Ker prostor odslikava naše notranje stanje in obratno, naše notranje razpoloženje se zrcali v prostoru je ključno, da je prostor skladen z nami. To lahko dosežemo z Vastuejm, ki je starodavna vedska znanost o odnosu med človekom in prostorom. Z njim si lahko pomagamo uravnotežiti naše zdravstvene ali finančne primanjkljaje ter pozitivno vplivati na odnose in splošno počutje.

Zato vabljeni na spomladanski Tri dnevni Vastu tečaj v Ljubljani.

Kdaj?  Četrtek 9.5. od 16h do 19h

              Sobota 11.5. od 9h do 17h

             Četrtek 16.5. od 16h do 19h.

Kje?  Inštitut Vedanta, Žibertova 27, Ljubljana

  1. dan: osnovna teorija kako urediti naš dom, poslovni prostor, vrt, naselje…
  1. dan: praktični napotki in pregled vaših tlorisov doma ali poslovnega prostora
  1. dan: spoznavanje osnov vedske astrologije jyotish (džjotiš) in njegova povezanost z Vastujem, izračunali bomo vaše osebne točke in jih vnesli v tloris ter jih tako prek prostora povezali z vašimi odnosi, življenjskim poslanstvom, poklicem, zdravjem, premoženjem, predniki, potomci, talenti…

Mi oblikujemo prostor in ta potem oblikuje nas. Zato naredite pozitivno spremembo v prostoru, da vas bo podprl na vaši poti srečnejšega življenja.

Ob prijavi oddajte svoje rojstne podatke in naslov objekta na katerem želite delati Vastu, zeto da lahko vnaprej pripravim vaš individualni načrt. Število mest je omejeno.

Prijave in informacije  –  Tatjana Vrtovec:  031 345 804

 

____________________________________________________________________________________________________

VABLJENI  NA  3-DNEVNI  VASTU  TEČAJ 

Kdaj:  pon. 4.marec od 16 – 19h,

sob. 9.marec ob 9 – 17h,

pon. 11.marec ob 16 – 19h.

Kje: Inštitut Vedanta, Žibertova 27, Ljubljana

1. DAN:  osnovna teorija in praktični napotki kako urediti naš dom, poslovni prostor, vrt, naselje…

2. DAN:  praktični pregled naših tlorisov doma ali poslovnega prostora

3. DAN:  spoznavanje osnov vedske astrologije Jyotish (džjotiš) in njegova povezanost z Vastujem, izračunali bomo vaše osebne točke in jih vnesli v tloris ter jih tako prek prostora povezali z vašimi odnosi, življenjskim poslanstvom, poklicem, zdravjem, premoženjem, predniki, potomci, talenti…   

Mi oblikujemo prostor in ta potem oblikuje nas. Zato naredimo pozitivno spremembo v prostoru, da nas bo podprl na naši poti srečnejšega življenja.

Ob prijavi najkasneje do 1. marca oddajte svoje rojstne podatke in naslov objekta na katerem želite delati Vastu, da lahko vnaprej pripravim vašo individualno sliko. Število mest je omejeno.

Prijave in informacije  –  Tatjana Vrtovec:  031 345 804

 

____________________________________________________________________________

OBVESTILO

V četrtek 8. Novembra 2018 se začne Vastu šola.

Naslednja predavanja po urniku bodo vsak torek ob 15h, na Inštitutu Vedanta, na Žibertovi 27 v Ljubljani. (učilnica v 1.nadstropju, desno)

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku in sicer 1x tedensko po 2 uri. Po potrebi bomo podaljšali za vaša vprašanja in vaje. 

Celotno šolanje traja 4 mesece.

Predava učitelj Tushar Kanti Banerjee

Asistentka Tatjana Vrtovec