Delavnice

AYURVEDSKA KUHARSKA DELAVNICA

 

Četrtek 17.1.2019 LJUBLJANA (Tržaška 2 ob 17h)

Na 3-urnem vegetarijanskem kuharskem tečaju z Andrejem Vrtovcem, dolgoletnim ajurvedskim kuharjem, se boste naučili, kako pripraviti zdrave in okusne indijske jedi. Vsi recepti so prilagojeni našemu, zahodnemu okusu. Na tečaju boste dobili veliko praktičnih nasvetov, ki so uporabni v vsakdanjem kuhanju ter tudi kuhanju za posebne priložnosti. Govorili bomo o treh došah (vata, pita in kapha) in katera hrana je najbolj optimalna za osebe glede na tip telesa.

Vsebina tečaja:

  • naučili se boste uporabljati, mešati in kombinirati tipične indijske začimbe, kot so: gorčično seme, kumina, kardamon, kurkuma, asefetida, garam masala, …
  • kako hrano očistiti negativnih energij,
  • kako pripraviti panir – sir in ghee – prečiščeno maslo.

Meni za večerjo:

ČAVAL – Basmati riž
KARHI – Juha iz čičerike in jogurta
GABHI ALU SABJI – Zelje s krompirjem
PARATHA – Večslojni kruhki
RAITA – Rdeča pesa v jogurtu
LADDU – Indijska čokolada
NIBU PANI – Limonada

Po koncu tečaja bomo vse pripravljene dobrote degustirali  in se domov odpravili z novimi kuharskimi veščinami.