Vastu

OPIS

Vastu je vedska arhitekturaVastu, kot znanost arhitekture, je tudi izvor Feng-shu-ja, ki je kitajska različica Vaastu-ja in je na zahodu že dokaj dobro poznan.

Avtoriteta Vastuja je Višva Karma, božanski arhitekt. Znan je po stavbah, ki jih je zgradil slavnim osebnostim Mahabharate:
Krišna (Dvaraka), Indra (Sudharma) in Yudhistira (skupščina v Indraprasti).
V vsaki zgradbi tako ali drugače teče naravni tok energije. Če so naravni tokovi ali energijske linije motene ali celo prekinjene, to negativno vpliva na življenje tistih, ki v teh zgradbah živijo ali delajo.
Glede na tako imenovane dele Vastu puruše (božanstvo prostora) moramo njemu primerno prilagoditi tudi ureditev posameznih delov zgradbe (npr. voda – kopalnica, ogenj – kuhinjski štedilnik ipd.)

 

VASTU

Duhovna Arhitektura

Uredite Svoj Dom, Pisarno in Okolje Skladno z Najvišjimi Zakoni Narave.

 

V jeziku sanskrt ima Vastu dva opisa. Eden je »narava in okolje«, drugi, ko napišemo Vaastu z dolgim a, pa pomeni »umetnost gradnje v harmoniji z naravo«.

Starodavna znanost Vastu v osnovi pomeni zaščita in krepitev na način, tako da se izognemo negativnim vplivom narave, in da hkrati srkamo njen pozitivni vpliv, medtem ko živimo ali delamo v neki zgradbi.

Narava ima vedno zadnjo besedo, ko govorimo o dualnem vidiku našega življenja: črno-belo, bogastvo-revščina, dobiček – izguba, sreča – obup, slava – zloglasnost, prijatelji -sovražniki in tako naprej. Tovrstne dualistične lastnosti so v različnih razmerjih naravna sestavina v življenju vsakega posameznika.

Imeti dober Vastu pomeni, da dobivate na moči s katero po naravni poti harmonizirate negativnosti v pozitivnost. To posledično pomeni boljše zdravje, odnose, premoženje, duhovnost, napredek, uspeh, ugled ter več energije in inteligence.

Uporabite to izjemno znanost Vastu v svojem poslovnem prostoru ali domu, v prostoru kjer preživite največji del svojega življenja in sami spoznajte razliko. Ničesar ni kar bi z njim lahko izgubili, lahko pa ogromno pridobite na kakovosti vašega  bivanja.

 

VASTU in ČAKRE

Čakre so energijske točke, ki jih ima vsako živo bitje. Prav tako ima čakre tudi Vastu Puruša, dobri duh prostora. Na sliki so prikazane pozicije čaker v Vastu Puruši po liniji stabilnosti v smeri od severo-vzhoda  do jugo-zahoda.