Vastu

OPIS

Vastu je vedska arhitekturaVastu je starodavna vedska znanost o bivališču. Iz njega sta izšla tako sodobna arhitektura kot tudi Feng-shui, ki je kitajska različica Vastuja in je na zahodu že dokaj dobro poznan.

Avtoriteta Vastuja je božanski arhitekt Višva Karma. Znan je po legendarnih stavbah, ki jih je zgradil slavnim osebnostim Mahabharate:
Krišni (v Dvaraki), Indri (Sudharma) in Yudhistiru (skupščina v Indraprasti). V sodobnem svetu pa sta med bolj znanimi vastu zgradbami Buckhinghamska palača in Taj Mahal.
V vsaki zgradbi tako ali drugače teče naravni tok energije. Če so ti tokovi denimo moteni ali celo prekinjeni, to negativno vpliva na tiste, ki v teh zgradbah živijo ali delajo.
Glede na pet glavnih elemetov Vastuja kot so eter, zrak, voda, ogenj in zemlja moramo temu primerno prilagoditi tudi ureditev posameznih delov zgradbe (npr. voda – kopalnica, ogenj – kuhinjski štedilnik ipd.)

 

VASTU

Duhovna Arhitektura

Uredite Svoj Dom, Pisarno in Okolje Skladno z Najvišjimi Zakoni Narave.

V jeziku sanskrt ima Vastu dva opisa. Eden je »narava in okolje«, drugi, ko napišemo Vaastu z dolgim a, pa pomeni »umetnost gradnje v harmoniji z naravo«.

Starodavna znanost Vastu v osnovi pomeni zaščita in krepitev na način, tako da se izognemo negativnim vplivom narave, in da hkrati srkamo njen pozitivni vpliv, medtem ko živimo ali delamo v neki zgradbi.

Narava ima vedno zadnjo besedo, ko govorimo o dualnem vidiku našega življenja: črno-belo, bogastvo-revščina, dobiček – izguba, sreča – obup, slava – zloglasnost, prijatelji -sovražniki in tako naprej. Tovrstne dualistične lastnosti so v različnih razmerjih naravna sestavina v življenju vsakega posameznika.

Imeti dober Vastu pomeni, da dobivate na moči s katero po naravni poti harmonizirate negativnosti v pozitivnost. To posledično pomeni boljše zdravje, odnose, premoženje, duhovnost, napredek, uspeh, ugled ter več energije in inteligence.

Uporabite to izjemno znanost Vastu v svojem poslovnem prostoru ali domu, v prostoru kjer preživite največji del svojega življenja in sami spoznajte razliko. Ničesar ni kar bi z njim lahko izgubili, lahko pa ogromno pridobite na kakovosti vašega  bivanja.

 

VASTU in ČAKRE

Čakre so energijske točke, ki jih ima vsako živo bitje. Prav tako ima čakre tudi Vastu Puruša, dobri duh prostora. Na sliki so prikazane pozicije čaker v Vastu Puruši na osi stabilnosti v smeri od severo-vzhoda  do jugo-zahoda.

 

VASTU DEJAVNIKI IZ OKOLJA, ki vplivajo na hišo.

Vastu Shastra je zapisano znanje, ki dobesedno pomeni »Znanost o Bivališču«. V njem so vključeni dejavniki iz okolja, topografija, vpliv sončne svetlobe, bližina cest in vode, magnetno in energetsko polje Zemlje, glavne smeri neba in drugi naravni pojavi.

Vastu Shastra podaja znanje za oblikovanje in gradnjo hiš in drugih stavb tako, da ima človek od njih kar največjo korist. Skozi tak prostor urejen po principih Vastu Shastre človek lahko dobiva pozitivne vplive in je hkrati zaščiten pred negativnimi vplivi. Vastu strokovnjak vam razloži in pomaga urediti okolje, stanovanje, hišo ali poslovni prostor tako, da pri tem upoštevamo dejavnike iz okolja v vaše najvišje dobro.