Andrejeva biografija

Biografija Andreja Vrtovca ≡ Anande Vardhane:

Andrej Vrtovec se je rodil leta 1977 in preživel svoje otroštvo ter zgodnjo mladost v Domžalah. Zaključil je srednjo strojno tehnično šolo nato pa eno leto nadaljeval študij na Fakulteti za strojništvo. Duhovnost je sprva našel v krščanstvu v Cerkvi, z veroukom in kot skavt. Deset let svoje mladosti je posvetil tudi pol-profesionalnemu gorskemu kolesarstvu (cross-country).
V obdobju med leti 2003 in 2017  se je predal meniškemu življenju v Gaudiya Vaišnavskem Templju, kjer se je posvečal mantra-meditaciji, študiju Ved ter vedski kuhinji.
Leta 2007 je bil posvečen s strani Candramauli Swamija v mantra-dikšo ter dobil novo duhovno ime Ananda Vardhana Das.
Kot menih je študiral predvsem Gaudiya Vaišnavsko književnost (Bhagavad-gita, Šrimad-bhagavatam idr.). Diplomiral je na področjih Bhakti-Šastri, Bhakti-Vaibhava, Bhakti-Vedanata (do 10. speva), Deity Worship Course idr. Samostojno je proučeval tudi vedski kozmoteizem v povezavi z jyotishem, kakor tudi vedske spise, ki obravnavajo kšatriya-dharmo. Zanimal ga je predvsem karakter vedskih svetih kraljev (Raja-riši), kot sta Gospod Rama (Ramayana) in Gospod Krišna (Mahabharata). Ker kšatriya pomeni osebo, ki ščiti ljudi pred telesnimi poškodbami, se je pet let treniral v tehnikah samoobrambe imenovane Krav maga.
Ker ima tudi vedska kuhinja svoje temelje v Vedah, in sicer v Ayurvedi (medicina), je zato v svoji desetletni kuharski karieri v templju preštudiral tudi mnogo ayurvedske literature.